Kategoriarkiv: Okategoriserade

Juni månad

Här kommer en sammanfattning på vad som hände i juni månad…

Den första helgen i juni är det alltid Staffanstorps Motorshow fredag och lördag. Fredagen var det rally och drifting vid sockerbruket och vi var fyra personer från Radio92 på plats och bland annat spelade musik. På lördagen började dagen med bilkortege från Willys till Balders Hage, där det avslutades med underhållning av Krantz & Krantz innan prisutdelningen för bland annat folkets val av snyggast bil/ekipage. De tre andra var på plats redan vid 08:30 och själv så anslöt jag vid 12:30 eftersom vi inta kunde vara hemifrån hundarna båda två hela dagen. När allt var klart och färdigpackat så stack vi hem med PA-systemet och tog en dusch för att sen åka tillbaka och då till Gästis där vi åt och lyssnade på Krantz & Krantz.

Helgen efter var det dags för Burlövsfestivalen i tre dagar. Radio92 skötte mat-/dryckesserveringen och  jag höll även i knallarna för radions räkning. Det blev en lyckad helg fast vi inte var så många som hjälpte till men allt flöt på riktigt bra samt att vi hade hundpassning så vi slapp tänka på att behöva springa hem flera gånger för att gå ut med dem, vilket gjorde att vi kunde koncentrera oss på festivalen. Allt detta slit har vi gjort ideellt och då hör till ca sex månaders förberedelser och planering i alla fall för min del då jag haft hand om knallarna så som bokningar, fakturering och placering. Kan ju tilläggas att jag var helt slut veckan efter…

 

Midsommar blev därmed en lugn hemmahelg och det behövde jag.

Sista veckan blev rätt så rörig. Mormor hade sträckt sig och kunde inte klara sig själv hemma så jag sov där i fem nätter och sedan pallade jag inte mer för vi blev ovänner nästan varje dag. Mormors väninna kom dit och avlöste mig vilket var bra och hyggligt av henne. Det har varit tuffa veckor då jag har handlat, städat, gjort rent kattbaljan, fixat i trädgården…samt även hållit på här hemma med vardagliga sysslor och hundarna.

// Jensan

Tankefylld dag

Idag skulle min älskade mamma fyllt  59 år, hoppas att du firat med jordgubbstårta och sitter på ditt moln och tittar ner på mig.  Saknaden och längtan efter dig blir värre för varje dag och år som går. Det går inte en dag utan att jag tänker på hur livet varit om jag inte sagt och önskat en viss sak.  Känslan av att du svek mig gör så j-la ont och det går inte att beskriva eller att sudda ut känslan. Jag har bestämt mig för att inte sätta upp några fler mål i livet då det ändå blir tvärtom…mycket kan man inte påverka utan jag tror att ödet bestämmer hur allt ska bli och vara.

Jag hade behövt dig nu, mer än någonsin för att hjälpa till ta hand om min envisa mormor.

Jag har funderingar på att resa bort på min 40 års dag, en dag som du inte själv hann att uppleva innan du försvann…

Du kommer alltid till att finnas i mitt hjärta, det kan ingen ändra på!

Mamma himmelstrappan

//  Jensan

Shoppingresa till Ullared

image

Hyresgästföreningen ordnade shoppingresa för boende i vårt område till Ullared

Igår tog jag med mig min älskade mormor på shoppingresa till Ullared. Vi har inte varit iväg på någon bussresa tillsammans tidigare så jag tyckte att det var på tiden nu.
Vi hade en jättetrevlig dag och som alla andra så blev det en hel del fynd.
Förr var det billigt att köpa bl.a plastpåsar och schampo men sånt asar jag inte hem då jag kan köpa det till samma priser här hemma. Idag måste man vara prismedveten för det är lätt att bli lurad att det är sååå billigt.
Visst om man är en stor familj med hög månadsförbrukning så kan det bli många kronor att tjäna.

En toppendag med andra ord.

Ska snart dra iväg till min syster på kalas.

Trevlig helg till er alla!

// Jensan

Kanin och musjakt

Shit, trodde att hjärtat skulle stanna och att jag skulle stupa framlänges på vår sena hundrunda i går. Jag o en av hundarna har på mitt inititiv precis sprungit efter en mus o husse kom i rask takt efter med den andra hunden som oxå gärna hade hakat på o sprungit… Tänkte hur andra hade reagerat, då hade det varit tvärtom o musen jagat er.

Dock fick han aldrig tag på musen då den sprang in i buskarna och det är jag glad över, för jag vet inte vad jag skulle gjort med den. Kanske tur att husse var med för då hade han fått ta hand om den.

Detta var min andra korkade ide’ på två dagar. I förrgår när vi var ute så satt det en duva uppe i ett träd och jag fick för mig att springa för att slippa få duvbajs på oss. Saken är att min hund inte uppfattade varför vi sprang utan trodde att det var för att jaga en kanin. Han tyckte säkert att jippie,  äntligen ska vi jaga en kanin. Matte är jätterolig att gå ut med nu, då han oftast går med husse o tiken går med mig. Nu undrar han väl vad vi ska jaga idag men icke något.

En hund var trött och han har sovit gott (brett ut sig i min säng), det har i och för sig båda gjort i natt.

image

// Jensan

Veckans ris

Det är nästan aldrig kul att öppna dörren till tvättstugan när man får börja tvättpasset med att sopa golvet…grrr

Jag bryr mig inte om att inte golvet är tvättat med det ska vara sopat på golvet o inga tvättmedelsrester! Jag har i och för sig förståelse om trasan är borta vilket den var denna dagen. Ibland är där ingen sopskyffel, för att de brukar stå i tvättstugorna om de ens är hela eftersom folk sätter upp dörren med dem, då det sitter korkade dörrstängare på dörren.

image

image

Tänkte visa bilder från miljöhuset. Undrar hur folk tänker och även hur de tänkte när vi fick en liten brun tunna som ska räcka till 50-60 hushåll…

image

image

image

// Jensan