Kategoriarkiv: Samhällsproblem

Eu-migranter

 Tiggare

Äntligen så har Kalla fakta grävt lite om eu-migranterna

Nu vaknar kanske fler och med det tänker efter mer än en gång, innan ni lägger några slantar i muggen. Ju mer pengar de får desto bättre marknad är det för tiggarna, köp hellre Faktum (hemlösas tidning).

Detta är har pågått under en längre tid nu och det blir inte bättre, tvärtom. Fler kommer hit från Rumänien för att tigga på våra gator för att kunna försörja sin familj. Om de inte skickar hem pengarna så är det en ”boss” som tar deras dagliga slantar. Det kan bli mycket pengar av det på en dag, speciellt om de utnyttjar sitt eventuella handikapp ( kolla in dem noga så ser även du att de har någon skada) annars är det en vanlig syn att de har ett foto på sina barn.

Ärligt talat och handen på hjärtat. Är du så godtrogen och tror på alla historier? Vill vi ha alla dessa husvagns-/tältläger i vårt land, på senare tiden så ser det väldigt fattigt ut runt om på sina håll i landet. Det är riktigt hemskt att se, nerskräpat och smutsigt. Det är inte humant för någon att bo så för någon i vårt land år 2015.

Vi har många bostadslösa men hur ofta ser du dem samlade i läger? Det set vi inte, nä  just det. De skäms och drar sig undan, de är fler än vi tror men de syns inte. Det är väl i så fall lika synd om dem och det borde väl vara de som har större behov av att tigga pengar för att kunna överleva.

Varför är det helt plötsligt så viktigt att få alla nyanlända i arbete när det är hög arbetslöshet redan, snacka om att prioritera fel. Varför har inte alla samma mänskliga värde längre?

Det som även kom upp i tv-programmet Kalla fakta var att cyklar säljs och transporteras med bussen tillbaka till Rumänien. Så om din cykel blivit stulen och den inte kommer till rätta så är den säkerligen på väg ur landet. Det är skrämmande att ingen kan sätta stopp för det. Sen all sprit som busschauffören säljer…

Redan i januari skrev jag om detta med eu-migranter, se nedan.

Sen en annan sak. Eu-migranterna, hur länge ska Sverige låta det ok att åka hit o sitta överallt och tigga? Tiggeri löser inte fattigdom på sikt! Varför ska svenska pengar lämna vårt land, är det inte bättre att pengarna stannar i landet och går till butiker mm? Frågan är hur landets ekonomi kommer att se ut om 20 år om detta får fortlöpa? Det kommer att skapa högre arbetslöshet då företag väljer att flytta sina verksamheter till utlandet och det kommer att skapa fattigdom även här.

Här finns många nattöppna caféer så att inte bara hemlösa utan nu även eu-migranter kan få komma in och värma sig. Varför visar de inte sin uppskattning utan senast i går kväll i Malmö var det trubbel. I lokalen får man inte sova pga brandsäkerheten men polis fick komma dit och prata med dem men så fort polisen lämnade platsen gick de in och la sig igen. Vad var det de inte förstod, varför denna otacksamhet när ideela krafter vill vara snälla?

Det är väl inte meningen att vi ska acceptera läget.

Nu har Norge planer på att gå ur Nordiska passunionen för att ha koll på sina gränser. Varför kan du/ni räkna ut själv…

Så än en gång tänk efter en gång extra vem du skänker pengar till. Det är faktiskt mycket bättre att skänka till välgörenhets-organisationer som hjälper folk på plats i hemlandet. Även om en hel del pengar går till chefer och administration så är de i alla fall inte kriminella och sysslar med människohandel.

Tack för att du tog dig tid att läsa om mina åsikter!

// Jensan

 

Är det övervåld mot ett barn eller inte?

Övervåld eller inte?

Jag tycker inte att det är okej att bruka våld mot ett barn och vill därmed inte ta parti för någon. Men idag får ju inte ens en lärare ta tag i en elevs arm utan att bli anmäld. Helt klart ska inte ett barn bli utsatt för misshandel utav någon, varken av en vuxen eller jämnåriga.

Många av er har väl sett den privata filmen där en vakt håller fast en nioårig pojke som sprids på sociala medier och på nyheterna. Vad är det som säger att filmen inte är klippt och redigerad för att få det att se värre ut än vad det är? Den är kanske äkta men den visar bara en del utav händelsen.

Dunkar vakten verkligen huvudet i betonggolvet? Det är svårt att se men det ser ut som att pojken försöker att resa sig och därmed faller tillbaka och slår huvudet i golvet. Hur dunkar man ett huvud i golvet utan att ha ett fast grep? Att vakten täcker munnen med jackan är ju för att pojken bits, vakten ska ha blivit biten i handen. Hade pojken varit lugn och stilla så tror jag inte att det hade gått så långt. Varför var det ingen som gjorde något för att förhindra skador på pojken?

Men jag är nyfiken på vad som har hänt innan pojken hamnar på golvet med vakten som gränslar. Det finns alltid en anledning till ett beteende. Har pojken uppträtt våldsamt? Är det kommunikations-problem då pojken inte talar svenska? Tydligen så var de båda pojkarna efterlysta eftersom de hade rymt.

Mycket av pojkarnas beteende mot vakterna beror kanske på att i deras hemländer så blir de illa behandlade utav poliser och militärer och att de därför försökte fly i rädsla för vad som väntade dem. Hur hade du själv reagerat om du varit med om eller sett något liknande och dessutom varit i ett land där du inte förstod språket, jag hade troligtvis också försökt att fly.

Är det vi civila och journalister som ska göra bedömningen, är det inte bättre att låta polis utreda händelsen som efter förhör har mer bakgrundsfakta än det som framkommit i media?

Nu har det till och med gått så långt att det kommer att ske demonstration mot det uppmärksammade vaktingripandet…tur att vi har yttrandefrihet i vårt land, tänk på hur det gick i Frankrike. Mycket av vårt mångkulturella samhälle påverkar och leder till kulturkrockar och det är oroväckande vad folk kan ställa till med.

Många borde lära sig att vara självkritisk samt att sortera vad man ska sprida vidare. Förr såg vi bara det i tidningar och nyheter men idag sprids allt på internet…tänk efter hur det skulle kännas för dig om du var offer att behöva bli uppmärksammad av fler än de som ser på tv-nyheter och/eller läser tidningar. Ibland kan det göra större skada! Det kan vi ofta läsa om när det t.ex gäller falska efterlysningar eller efterlysningar på barn och kvinnor som har skyddad identitet. Skyddad identitet är ju till för att om t.ex en man har misshandlat sin fru inte ska kunna hitta henne!

För övrigt så måste jag tillägga att det är bra om det är rätt personer som är gripna för mordet på maffialedaren.

Alla som begår någon form utav brott ska såklart straffas oavsett ålder och etnicitet mm. Inget jamsande, för kan man begå ett brott måste man kunna ta ett straff också!

// Jensan

Hur svårt kan det vara?

Hundbajs

Varför skaffa hund om man tycker att det är äckligt att plocka bajs?

Dagligen måste jag gå och titta ner i gräset för att inte råka trampa i hundbajs, värst är det när mörkret faller då kan man inte gå på gräsmattor.

Tänk om det är ditt barn som snubblar och landar med ansiktet mitt i hundbajset. Det är synd om barnet men DU kanske plockar upp efter din hund i fortsättningen.

Om du har barn, hur gör/gjorde du med blöjan, låter/lät du bli att byta? Kanske har du haft hunden när den var valp och innan den blev rumsren. Vad gjorde du om olyckan var framme och valpen kissade eller bajsade inne innan du hann ut? Torkade du inte upp det?

Varför är det då så j-la svårt att inte plocka upp ute? Det är lathet och nonchalant. Hoppas att din hund trampar i någon annans bajs och sen hoppar upp i din soffa eller säng så du får smaka på din egen medicin!

Skyll inte på att du har glömt bajs påsar för i denna kommunen finns det gratis påsar på flera ställen ofta i närheten av bajstunnorna.

Tillsammans kan vi få det rent och snyggt men några få kan inte göra det och varför ska andra plocka efter dig för att du inte bryr dig? Du kanske ska lära din hund att städa efter sig själv!

Hund sopar upp hundbajs

// Jensan

 

 

 

Skadegörelse på skola igen

busskur

Dyrt för oss skattebetalare!

Skulle ta tåget igår och då är rutorna krossade till kurerna (på båda perrongerna) där betalautomaten står, ingen ovanlig syn men tråkig. Ibland är även betalautomaterna vandaliserade.

Halv tre natten mot söndag var det blåljus överallt och poliser med hundar och ficklampor sprang runt o letade efter någon på svenshögsområdet (Arlöv). I morse stod väktarbilen på pass på skolgården (svenshögsskolan), halva skyddsstaketet ska vara sönderrivet o nersparkat. Så j-la onödigt! Vad gör dessa ungdomar ute klockan två-tre på natten när de borde vara hemma och sova? I fredagskväll tänkte jag att det har varit lugnt med skadegörelse på skolan sedan i somras men den tanken varade inte länge…

Det pratas så mycket om att det nu håller på att skapas fler aktiviteter till ungdomar på Vårbogården, bl.a en inspelningsstudio (i samma lokaler som närradion tvingades att flyttade ifrån, varför bygga något som redan finns?) Vi hade även fler aktiviteter på G för ungdomar men andra stal våra ideér med bl.a inspelningsmöjlighet i vår studio.

Jag har hört befogade klagomål på varför en av våra skolor inte har en egen matsal utan barnen går och äter på dagcentralen. Där kan man blanda barn och äldre och det ser inte kommunens politiker som något problem men det skulle tydligen inte funka att blanda ungdomar och vuxna, varför? Var är skillnaden? Många ungdomar behöver komma ut bland vuxna och lära sig respektera äldre, för det är många (nu menar jag inte alla) inte vet vad ordet respekt betyder.

Det kommer tyvärr att kvitta vad som görs för ungdomar för man når inte de som är ute och fördärvar eller begår andra brott. Det måste tas tag i tidigare ålder, när de kommit upp i tonåren är det försent. Det skulle vara intressant att höra från dem som slår itu fönsterrutor mm, varför de gör det? Synd att det alltid är så svårt att få tag på dem som gör det för annars skulle deras föräldrar få stå för kostnaden, förhoppningsvis så hade de slutat upp att förstöra. Jag har ringt polisen ett par gånger under sommaren men på långt håll går det inte att ge så bra signalement så tyvärr kommer de undan.

Jag tycker inte att det är samhällets problem att hålla koll på så att ungdomarna inte fördärvar för det är faktiskt föräldrarnas ansvar! Varför springer barn ända ner till 10 års ålder ute sent på kvällar och nätter? Var är föräldrarna? Det finns inga bra ursäkter som svar.

// Jensan

 

 

Kundvagnar

Dagens ämne är ”Kundvagnar”.

Vad ska de användas till???

För många är det självklart men inte för andra.

Hur förbannad blir du på en skala 1-10 när du möts av ett helt tomt kundvagnsskjul?
Det hjälper inte att gå in och skälla på personalen för de är troligtvis lika förbannade.
Var lägger du dina varor om du ska storhandla, visst idag har många affärer kundkorgar men hur många klarar du av att bära eller köra dem med hjul. Jo en i var hand och det räcker inte alltid…

Varje dag möts jag av att det står eller ligger kundvagnar utanför trappor och på gångbanor. Varför??
Har du också irriterat dig på att kundvagnen drar antingen till höger eller till vänster och att hjulen är tröga. Varför??
En annan sak som jag tänkt på är att nere i botten där du lägger dina varor är det oftast smutsigt. Varför??

Jo svaren är ganska enkla. Många kunder kör ända hem till porten/dörren med kundvagnen vilket är löjligt när man ibland kan se att där endast står en halvfull plastkasse. En annan vanlig syn är att man lägger ner varorna lösa i kundvagnen för att slippa köpa en eller några kassar. Jag kan väl tycka att det är helt ok om man bara går tillbaka med vagnen men jag har många gånger sett någon som först sätter ut kundvagnen där det redan står några stycken för att sedan gå till köpcentret. Hallå varför kan man då inte ta med sig vagnen, nä det orkar man inte och till råga på allt komma tillbaka med en ny kundvagn! Suck…

Anledningen till varför kundvagnen är smutsig och hjulen förstörda är också enkel. Dels sätter många sina barn i vagnen där vi ska lägga varorna, ibland tar de av skorna vilket är bra men där finns ju en utfällbar sits som är till för att barnen ska sitta där (så länge de får plats). Men oftast är det när vagnarna står ute här och där så ser man barn som leker med dem vilket bidrar till smuts och att hjulen blir förstörda.

Hur ska vi tillsammans få dessa lata människor att skärpa till sig? Det är kanske dags att införa ett annat pantsystem?
Så skäms och skärp er!

Lämna gärna en kommentar.

// Jensan

 

kundvagn2-300x224Winkelwagen