Kategoriarkiv: Hundägare

Hur svårt kan det vara?

Hundbajs

Varför skaffa hund om man tycker att det är äckligt att plocka bajs?

Dagligen måste jag gå och titta ner i gräset för att inte råka trampa i hundbajs, värst är det när mörkret faller då kan man inte gå på gräsmattor.

Tänk om det är ditt barn som snubblar och landar med ansiktet mitt i hundbajset. Det är synd om barnet men DU kanske plockar upp efter din hund i fortsättningen.

Om du har barn, hur gör/gjorde du med blöjan, låter/lät du bli att byta? Kanske har du haft hunden när den var valp och innan den blev rumsren. Vad gjorde du om olyckan var framme och valpen kissade eller bajsade inne innan du hann ut? Torkade du inte upp det?

Varför är det då så j-la svårt att inte plocka upp ute? Det är lathet och nonchalant. Hoppas att din hund trampar i någon annans bajs och sen hoppar upp i din soffa eller säng så du får smaka på din egen medicin!

Skyll inte på att du har glömt bajs påsar för i denna kommunen finns det gratis påsar på flera ställen ofta i närheten av bajstunnorna.

Tillsammans kan vi få det rent och snyggt men några få kan inte göra det och varför ska andra plocka efter dig för att du inte bryr dig? Du kanske ska lära din hund att städa efter sig själv!

Hund sopar upp hundbajs

// Jensan

 

 

 

Hundägares hantering utav flexikoppel och hundbajs

Varför använder många hundägare flexikoppel när de ändå inte kan hantera det?

Jag tror anledningen är att: ”så klart att min hund ska få springa av sig lite”. Jo visst det kan jag förstå men jag förstår inte varför man måste låta hunden springa kors och tvärs över hela gång-/cykelbanan. Dessutom råkar jag ofta ut för att vissa inte har vett att korta in kopplet när det kommer cyklar, många vet tydligen inte heller att det går att bromsa kopplet. Somliga gör det säkert för att få cyklister att sakta ner men en del ser man att de medvetet låter bli att korta in kopplet allt för att provocera och sånt gör mig förbannad! Varför ska gående behöva gå en lite omväg för att en del hundägare är hänsynslösa?

Jag kan också använda flexikoppel men det är sällan och när jag gör det så är det sent så då är det inte är många ute och då går jag på ställen utanför bostadsområdet.

Ett tips till er som använder flexikoppel, gå åtminstone på grönområden eller någon annanstans där det normalt inte går och cyklar folk då är ni minst i vägen! =)

Ett annat problem är de som låter sina hundar springa lösa, alla hundar gillar inte varandra och en del människor ogillar att det kommer en lös hund springande, hunden må vara snäll men det kvittar. Det finns hundrastplatser som är till för att hunden ska kunna springa av sig men tyvärr där vi bor så är den oftast upptagen ibland sitter folk och fikar eller grillar där i timmar medans hundarna leker….hur tänker man då?? Så fruktansvärt egoistiskt!! Som jag skrev tidigare så gillar inte alla hundar varandra och de har inte det behovet av att de måste leka med andra, det är något som vi människor hittat på (det lärde vi oss på hundkursen och det står även i hundböcker). Hunden är ett flockdjur och den trivs bäst med sin/sina ägare. Då är det viktigare att träna på att kunna passera andra hundar utan att behöva gå omvägar. Det är inte alltid lätt som tex där vi bodde när våra hundar var små, alla hundar var hanilskna hette det vilket var bäst att alltid ta en omväg men där funkade det kanon med rastgården för folk respekterade varandra.

En annan viktig sak är att plocka upp hundbajset! Hur äckligt är det när man har bråttom och råkar trampa i bajs. Det är i och för sig värre när ens hund trampar i någon annans bajs utan att man ser det och sedan hoppar upp i soffan eller sängen… Tänk på det nästa gång!!

Tack för att ni tog er tid att läsa.

// Jensan