Kategoriarkiv: Dagens samhälle

Eu-migranter

 Tiggare

Äntligen så har Kalla fakta grävt lite om eu-migranterna

Nu vaknar kanske fler och med det tänker efter mer än en gång, innan ni lägger några slantar i muggen. Ju mer pengar de får desto bättre marknad är det för tiggarna, köp hellre Faktum (hemlösas tidning).

Detta är har pågått under en längre tid nu och det blir inte bättre, tvärtom. Fler kommer hit från Rumänien för att tigga på våra gator för att kunna försörja sin familj. Om de inte skickar hem pengarna så är det en ”boss” som tar deras dagliga slantar. Det kan bli mycket pengar av det på en dag, speciellt om de utnyttjar sitt eventuella handikapp ( kolla in dem noga så ser även du att de har någon skada) annars är det en vanlig syn att de har ett foto på sina barn.

Ärligt talat och handen på hjärtat. Är du så godtrogen och tror på alla historier? Vill vi ha alla dessa husvagns-/tältläger i vårt land, på senare tiden så ser det väldigt fattigt ut runt om på sina håll i landet. Det är riktigt hemskt att se, nerskräpat och smutsigt. Det är inte humant för någon att bo så för någon i vårt land år 2015.

Vi har många bostadslösa men hur ofta ser du dem samlade i läger? Det set vi inte, nä  just det. De skäms och drar sig undan, de är fler än vi tror men de syns inte. Det är väl i så fall lika synd om dem och det borde väl vara de som har större behov av att tigga pengar för att kunna överleva.

Varför är det helt plötsligt så viktigt att få alla nyanlända i arbete när det är hög arbetslöshet redan, snacka om att prioritera fel. Varför har inte alla samma mänskliga värde längre?

Det som även kom upp i tv-programmet Kalla fakta var att cyklar säljs och transporteras med bussen tillbaka till Rumänien. Så om din cykel blivit stulen och den inte kommer till rätta så är den säkerligen på väg ur landet. Det är skrämmande att ingen kan sätta stopp för det. Sen all sprit som busschauffören säljer…

Redan i januari skrev jag om detta med eu-migranter, se nedan.

Sen en annan sak. Eu-migranterna, hur länge ska Sverige låta det ok att åka hit o sitta överallt och tigga? Tiggeri löser inte fattigdom på sikt! Varför ska svenska pengar lämna vårt land, är det inte bättre att pengarna stannar i landet och går till butiker mm? Frågan är hur landets ekonomi kommer att se ut om 20 år om detta får fortlöpa? Det kommer att skapa högre arbetslöshet då företag väljer att flytta sina verksamheter till utlandet och det kommer att skapa fattigdom även här.

Här finns många nattöppna caféer så att inte bara hemlösa utan nu även eu-migranter kan få komma in och värma sig. Varför visar de inte sin uppskattning utan senast i går kväll i Malmö var det trubbel. I lokalen får man inte sova pga brandsäkerheten men polis fick komma dit och prata med dem men så fort polisen lämnade platsen gick de in och la sig igen. Vad var det de inte förstod, varför denna otacksamhet när ideela krafter vill vara snälla?

Det är väl inte meningen att vi ska acceptera läget.

Nu har Norge planer på att gå ur Nordiska passunionen för att ha koll på sina gränser. Varför kan du/ni räkna ut själv…

Så än en gång tänk efter en gång extra vem du skänker pengar till. Det är faktiskt mycket bättre att skänka till välgörenhets-organisationer som hjälper folk på plats i hemlandet. Även om en hel del pengar går till chefer och administration så är de i alla fall inte kriminella och sysslar med människohandel.

Tack för att du tog dig tid att läsa om mina åsikter!

// Jensan

 

Skyltar

 

Korrekturläsning, vad är det?

   

Man kan inget annat än att skratta åt skyltarna. 500 kg plommon och pant tillkommer med 2:-/flaska på toapapper…

Jag tycker att det slarvas för mycket i butiker, är det inte fel på skyltar så är det fel pris på varor.

// Jensan

       

 

 

 

 

 

 

 

 

Är det övervåld mot ett barn eller inte?

Övervåld eller inte?

Jag tycker inte att det är okej att bruka våld mot ett barn och vill därmed inte ta parti för någon. Men idag får ju inte ens en lärare ta tag i en elevs arm utan att bli anmäld. Helt klart ska inte ett barn bli utsatt för misshandel utav någon, varken av en vuxen eller jämnåriga.

Många av er har väl sett den privata filmen där en vakt håller fast en nioårig pojke som sprids på sociala medier och på nyheterna. Vad är det som säger att filmen inte är klippt och redigerad för att få det att se värre ut än vad det är? Den är kanske äkta men den visar bara en del utav händelsen.

Dunkar vakten verkligen huvudet i betonggolvet? Det är svårt att se men det ser ut som att pojken försöker att resa sig och därmed faller tillbaka och slår huvudet i golvet. Hur dunkar man ett huvud i golvet utan att ha ett fast grep? Att vakten täcker munnen med jackan är ju för att pojken bits, vakten ska ha blivit biten i handen. Hade pojken varit lugn och stilla så tror jag inte att det hade gått så långt. Varför var det ingen som gjorde något för att förhindra skador på pojken?

Men jag är nyfiken på vad som har hänt innan pojken hamnar på golvet med vakten som gränslar. Det finns alltid en anledning till ett beteende. Har pojken uppträtt våldsamt? Är det kommunikations-problem då pojken inte talar svenska? Tydligen så var de båda pojkarna efterlysta eftersom de hade rymt.

Mycket av pojkarnas beteende mot vakterna beror kanske på att i deras hemländer så blir de illa behandlade utav poliser och militärer och att de därför försökte fly i rädsla för vad som väntade dem. Hur hade du själv reagerat om du varit med om eller sett något liknande och dessutom varit i ett land där du inte förstod språket, jag hade troligtvis också försökt att fly.

Är det vi civila och journalister som ska göra bedömningen, är det inte bättre att låta polis utreda händelsen som efter förhör har mer bakgrundsfakta än det som framkommit i media?

Nu har det till och med gått så långt att det kommer att ske demonstration mot det uppmärksammade vaktingripandet…tur att vi har yttrandefrihet i vårt land, tänk på hur det gick i Frankrike. Mycket av vårt mångkulturella samhälle påverkar och leder till kulturkrockar och det är oroväckande vad folk kan ställa till med.

Många borde lära sig att vara självkritisk samt att sortera vad man ska sprida vidare. Förr såg vi bara det i tidningar och nyheter men idag sprids allt på internet…tänk efter hur det skulle kännas för dig om du var offer att behöva bli uppmärksammad av fler än de som ser på tv-nyheter och/eller läser tidningar. Ibland kan det göra större skada! Det kan vi ofta läsa om när det t.ex gäller falska efterlysningar eller efterlysningar på barn och kvinnor som har skyddad identitet. Skyddad identitet är ju till för att om t.ex en man har misshandlat sin fru inte ska kunna hitta henne!

För övrigt så måste jag tillägga att det är bra om det är rätt personer som är gripna för mordet på maffialedaren.

Alla som begår någon form utav brott ska såklart straffas oavsett ålder och etnicitet mm. Inget jamsande, för kan man begå ett brott måste man kunna ta ett straff också!

// Jensan

Det moderna samhället

Det moderna samhället slutar inte att förvåna

Idag hörde jag på radion att det är ”Alla krossade hjärtans dag” idag (12/11). Hallå hur många konstiga dagar/ Temadagar att fira ska det finnas?  Wienerbrödets dag (22/11), Kåldolmens dag (30/11), Armbandsklockans dag (4/12), Skumtomtens dag (21/12), Andningens dag (3/2), Semikolonets dag (6/2), Äggahalvans dag (8/2), Tandborstbytardagen (13/2), Geléhallonens dag (15/2) fler Temadagar hittar ni här

Till något helt annat. Efter att ha sett ”Jenny Strömstedt” på tv igår kan jag konstatera att man inte ska sluta att förvåna sig.

Den ”nya” familjen består av tre personer, kille, tjej och kille. Det låter konstigt men det måste vara praktiskt i vardagen när man ska hinner med så mycket på kort tid. Det ska lagas mat, hjälpa barnet/barnen med läxorna. Det kanske även ska tvättas och städas samt annat.

Men hur funkar det annars med kärlekslivet?  Det gäller att ingen är svartsjuk av sig. Hur blir det att skaffa barn? Helt plötsligt har barnet/barnen en mamma och två pappor, eller en pappa och två mammor. Det blir lite knepigt. Frågorna kan bli många.

Ett problem kan vara inträde på olika ställen eller en duobiljett på bussar och tåg i Skåne, där det ofta är ett paketpris för två vuxna och två eller tre barn…

De röstade säkert på Annie Lööf (C) som är för månggifte! Jaja alla får tycka som de vill men månggifte är aldrig en möjlighet för min egen del. Vad tycker du?

Tur att vi alla är olika och att vi nästan får tycka/rösta som vi vill.

// Jensan

Hur tänker folk?

Är det schysst att låta våra ”vaktmästare” ta hand om detta?

 

wpid-20141020_001401.jpgDenna synen i vårt miljöhus är inte ovanlig men man blir så förvånad över hur folk beter sig. Är det mer okej att göra så i ett miljöhus än att folk gör så hemma? Det vore i alla fall bättre att slänga det i bland hushållssoporna än i en hög på golvet, och de fyra stora kärlen var bara halvfulla.

wpid-20141029_205127.jpgMen detta var nog det värsta jag sett. Vi kommer cyklandes runt hörnet på huset och då hör jag en duns och precis då går en tonårskille utan skor ifrån papperskorgen på väg in mot sin trappa. Jag är nyfiken på vad han slängde och ser då två små soppåsar och fattar ju att han inte orkade gå bort till miljöhuset för att slänga det. Hur j-la lat får man bli? Hur ofta gör han så? Jag skulle inte ens kunna komma på tanken att göra så… Tänk om alla hade gjort så då skulle papperskorgarna på gården vara proppfulla varje dag.

En sak är säker, man ska aldrig sluta att förvåna sig över folks beteende!

// Jensan