Kategoriarkiv: Politik

Inte rasist för att behålla Svenska traditioner

 den-blomstertidJag är INTE rasist bara för att jag vill behålla våra svenska traditioner!

Jag blir så trött på detta ständiga prat om att vi svenskar är rasister! Det är demonstrationer, manifestationer, föreläsningar m.m mot rasism, varför är det inte sånt för att vi ska kunna behålla våra svenska traditioner? Vi måste kunna prata mer öppet om hur det ser ut, vi kan inte blunda och tiga.

1961 fick vi religionsfrihet i Sverige (men det kan säkert i framtiden komma förslag på att slopa den). Alla kan inte respektera att vi får tro på vad vi vill. Muslimerna vill ha minareter här med böneutrop (finns i Fittja med ett kort böneutrop på 2-3 minuter per vecka, inte fem gånger om dagen som är normalt i muslimska länder). Det kan jag tycka är okej om vi får behålla våra kyrkor. Det måste vara ömsesidig respekt för varandra, oavsett var på jorden man är född.

Vi får inte:

  • sjunga nationalsången
  • inte ha skolavslutningar i kyrkan (vilket jag tycker är både bra och dåligt, det kan väl vara på skolan men det är maffigt i kyrkan)
  • inte sjunga psalmer på skolavslutningen. ”Regeringen föreslår att det i skollagen tydliggörs att det blir tillåtet för skolorna att ha avslutningar i kyrkan och vilka inslag som kan godtas, till exempel tillåtet att sjunga psalmer. – Det ska vara tillåtet att ha skolavslutning i kyrkan och det ska vara tillåtet att sjunga psalmer som till exempel Den blomstertid nu kommer, säger utbildningsminister Jan Björklund. Proposition väntas kunna läggas till hösten.” Källa: Regeringen
  • församlingshemmet har bara enstaka klockringningar (när jag var liten så var det mysigt att höra klockspelet)
  • kyrkans klockringningar får inte göras när som helst mer än vid gudstjänst

Listan kan göras längre men det räcker så.

I vissa skolor och på äldreboende tvingas barnen och äldre äta halalkött. Det måste i så fall vara ett alternativ till de som inte kan äta annat men tvinga inte alla. Likadant som att det finns allergiker och vegetarianer som får annan mat ska halalkött vara ett alternativ. Detta har skapat protester bland både elever, föräldrar och även äldreboende som inte vill bli tvingade till att äta halalkött.

Många kan hjälpas på plats i de länder där det är krig. Skicka ner tält, mat, kläder, läkare mm till Turkiet nu när det är kaos där. Det är fruktansvärt där just nu att så många är på flykt. Det måste vara bättre att hjälpa dem på plats än som att de ska offra livet som ”båtflykting” där en båt välte förra veckan och många omkom, det hade inte behövt att ske. Att det sker kidnappning och övergrepp på barn är också fruktansvärt så måtte det bli ett slut där snart.

Jag tror att det kommer bli krig även i Sverige om inte inom fem år så om trettio-fyrtio år kanske. Problemen flyttas från ett land till ett annat p.g.a kultur-/religionskrockar. Kommer vi att drabbas utav IS eller vad kommer att hända? Behöver vi känna oss otrygga? IS måste stoppas omgående innan de orsakar större skador och fler tvingas att fly för sitt liv.

Jag tänker inte försvara SD men många har fått SD’s politik om bakfoten. Det enda folk pratar om är att de är rasister och vill ha ut alla invandrare från vårt land. Allvarligt talat så bör ni med denna åsikten läsa på lite mer. Visst har det kommit fram uppgifter om rasister i SD men de har tvingats lämna partiet men man kan inte dra alla över en kam. Jimmy Åkesson har sagt att ”vi måste stoppa invandringen så att inte fler kommer hit och ta hand om de som redan finns här, och integrera dem i samhället”. Har han verkligen så fel i det? Se på Danmark och deras stramare invandringspolitik, ta lärdom utav dem. Alla som har kommit hit måste lära sig språket för att kunna kommunicera och även rätta sig efter de regler och lagar som vi har. Det är inte okej att stjäla varor/bilar, råna folk/butiker, mörda utan att få ett ordentligt straff och det gäller alla oavsett var man är född och uppväxt. Jag kan förstå att många äldre röstade på SD med tanke på att en invandrad äldre kan få mer i pension än en som har jobbat och bott här hela sitt liv. Är det rättvist? Nä det tycker inte jag. Inget annat parti har presenterat några andra siffror vilket hade varit intressant för att se hur fel SD har. Varför tystas det ner?  Hur kommer det se ut i Sverige om trettio år? Är det krig här? Vill vi vara med om det?

Tack för att jag fick låna lite av din tid, ha en bra helg!

// Jensan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ny vecka och Sverige har fått en ny stadsminister!

Ja så är det en ny vecka och Sverige har fått en ny stadsminister, Stefan Löfven (S). Nu kommer jag att ge mina reflektioner.

Många undrar säkert om Stefan Löfven (S) klarar att axla ett så stort ansvar som det är att styra ett land men jag tror Löfven (S) kommer att växa in i sin nya roll snabbt. Han är van vid att jobba sig uppåt då han med sin bakgrund har jobbat på posten och på sågverk innan han 1979 anställdes som svetsare hos Hägglund & Söner i Örnsköldsvik. Löfven (S) började sin fackliga karriär som kontaktombud på arbetsplatsen . Den fackliga karriären steg och han blev centralt anställd ombudsman i dåvarande Svenska metallindustriarbetareförbundet (Metall). Han avancerade uppåt och blev så småningom förbundsordförande. Läs mer. 2012 valdes Löfven (S) till Socialdemokraternas partiordförande.

Sen trodde jag att vi har demokrati och yttrandefrihet i Sverige men nä då får vi inte rösta med hjärtat. Vilket parti som sen är bäst för landet det är upp till var och en och vad vi röstat på är ju beroende på vad var och en tror kan bli bäst för egen del.

Fredrik Reinfeldt (M) skötte sig bra, han insåg sig besegrad av Stefan Löfven (S) och lämnade över utan att komma med glåpord. Reinfeldt sa även att folket har sagt sitt och de vill ha regeringsskifte. Nu återstår att se vem Stefan Löfven (S) kommer att bilda regering med. I en intervju som gjordes i natt sa Stefan Löfven (S) ”jag respekterar att så många röstade på SD… och jag tror inte att en större del utav väljarna är rasister men vi ska se till så att SD inte får utnyttja sin vågmästarroll”

Många stör sig på att Sverigedemokraterna fick 12,9 % av rösterna. Men hallå, dags att vakna och se verkligheten. De vill ju få igång en debatt om saker som andra blundar för. Vad många sen inte heller vill förstå är att Jimmy Åkesson (SD) aldrig har sagt att vi ska slänga ut alla invandrare som redan bor här utan stoppa invandringen och se till att integrera dem i samhället  som redan finns här! Lär dem vilka lagar vi har och framförallt måste de lära sig svenska så att de förstår hur saker och ting fungerar här, att mitt är mitt och inte automatiskt ditt. Det som måste göras i SD generellt i hela landet är att få bort alla rasister då de absolut inte hör hemma i partiet. Det kommer att skapa ett bättre förtroende för partiet. Många kan inte förstå varför media inte fick komma in på SD’s valvaka. Det är väl inte så konstigt när massmedia vinklar om och bara letar fel på SD.

De som utmärkte sig mest under valvakan som visades i SVT var väl Vänsterpartiet. Hur omoget var inte det att räcka finger och hytta med näven mot tv-kameran, riktigt lågt (dagisnivå). Nä det är det inget som kommenterar. Måtte de hamna utanför regeringen!

Detta är mina åsikter om politiken och vad jag röstade på det kommer ni inte att få reda på!

Vill ni veta vad som händer i Burlövs kommunfullmäktige så ratta in 92,0 MHz i kväll kl 18:00 (det direktsänds tredje måndagen i månaden med undantag för att det ställs in). Det går även att lyssna på www.radio92.se eller i mobilen via appen TuneIn.

Preliminär röstfördelning i Valet till riksdagen

(ökning/minskning jämfört med valet 2010)

Moderaterna 23,2 % (-6,7 %)

Centerpartiet 6,1 (-0,4 %)

Folkpartiet liberalerna 5,4 % (-1,7 %)

Kristdemokraterna 4,6 % (-1,0 %)

Arbetarepartiet-Socialdemokraterna 31,2 % (+0,4 %)

Vänsterpartiet 5,7 % (+0,1 %)

Miljöpartiet de gröna 6,8 % (-0,4 %)

Sverigedemokraterna 12,9 % (+7,2 %)

Feministiskt initiativ 3,1 % (+2,7 %)

Övriga partier 0,9 % (-0,1 %)

Stefan_Löfven_efter_slutdebatten_i_SVT_2014

Grattis Stefan Löfven (S)

Tack för ordet och att ni orkade att läsa!

// Jensan

 

Kvällen före valet 2014

Idag kommer inget längre inlägg utan jag håller det till vardagarna men vad tycker du skulle vara ett intressant ämne?
Ikväll var det den sista valdebatten med stadsministerkandidaterna på tv4 innan valet och jag tycker de var lika usla båda två. Har ni sett hånet mot Stefan Löfven där Jan Björklund imiterar Löfven o puttar på Annie Lööf, snacka om att sjunka till en låg nivå. Sen att dra upp Jimmy Åkessons privata spelproblem…fattar inte media att ju mer publicitet ju fler röster. Nä se till att hitta lite på Fredrik Reinfeldt för där finns säkert lite att svartmåla honom med, varför skulle han vara perfekt? En sak läste jag faktiskt om att Reinfeldt åker runt i regeringsplanet på bekostnad av oss skattebetalare. Vad tycker du om det?
Stefan Löfven åker tåg och drabbades idag av att tåget fick stå stilla ett tag.
Så han vet hur det känns med tågförseningar, vilket är bra.
Hur som helst måste alla som kan rösta och inte redan har gjort det gå och rösta imorgon om så bara blankt. Följ ditt hjärta och välj det du tror kan bli bäst för dig! Annars ska ni inte klaga på resultatet efteråt!

Måste avsluta med en rolig bild (från FB sidan ”Gilla sidan eller sk*t i det”).

image

// Jensan

Val i Sverige 2014

Då är snart valdagen här för oss som inte har förtidsröstat.
Det är inte 100% självklart men till 98% har jag bestämt mig och vilket parti det blir håller jag hemligt ett tag till. Alla partier har något som låter bra men hur blir det efter valet, kommer de hålla vad som utlovats???
Jag bryr mig inte om vad ni röstar på, det viktigaste är ATT ni röstar. Vet ni inte på vem så är det bättre att rösta blankt än inte alls!Ett uttalande som gör mig upprörd är ”vi måste bygga fler bostäder när Sverige ska ta emot 80000 flyktingar…” men hallå, det finns redan många i vårt avlånga land som behöver en bostad. Är inte det viktigare att de som redan bor här får en bostad, många ungdomar vill flytta hemifrån men det finns inga bostäder så de tvingas bo kvar hemma.
Sen är det näst intill omöjligt om man inte har ett jobb.Sen nästa problem, hur många har råd med en hög hyra i en nybyggd bostad och hur många har pengar att köpa en bostadsrätt, hur lätt är det att få ett lån i banken för att kunna köpa ett hus????

Detta var dagens tankar, tack för att du tog dig tid att läsa!

// Jensan