Kundvagnar

Dagens ämne är ”Kundvagnar”.

Vad ska de användas till???

För många är det självklart men inte för andra.

Hur förbannad blir du på en skala 1-10 när du möts av ett helt tomt kundvagnsskjul?
Det hjälper inte att gå in och skälla på personalen för de är troligtvis lika förbannade.
Var lägger du dina varor om du ska storhandla, visst idag har många affärer kundkorgar men hur många klarar du av att bära eller köra dem med hjul. Jo en i var hand och det räcker inte alltid…

Varje dag möts jag av att det står eller ligger kundvagnar utanför trappor och på gångbanor. Varför??
Har du också irriterat dig på att kundvagnen drar antingen till höger eller till vänster och att hjulen är tröga. Varför??
En annan sak som jag tänkt på är att nere i botten där du lägger dina varor är det oftast smutsigt. Varför??

Jo svaren är ganska enkla. Många kunder kör ända hem till porten/dörren med kundvagnen vilket är löjligt när man ibland kan se att där endast står en halvfull plastkasse. En annan vanlig syn är att man lägger ner varorna lösa i kundvagnen för att slippa köpa en eller några kassar. Jag kan väl tycka att det är helt ok om man bara går tillbaka med vagnen men jag har många gånger sett någon som först sätter ut kundvagnen där det redan står några stycken för att sedan gå till köpcentret. Hallå varför kan man då inte ta med sig vagnen, nä det orkar man inte och till råga på allt komma tillbaka med en ny kundvagn! Suck…

Anledningen till varför kundvagnen är smutsig och hjulen förstörda är också enkel. Dels sätter många sina barn i vagnen där vi ska lägga varorna, ibland tar de av skorna vilket är bra men där finns ju en utfällbar sits som är till för att barnen ska sitta där (så länge de får plats). Men oftast är det när vagnarna står ute här och där så ser man barn som leker med dem vilket bidrar till smuts och att hjulen blir förstörda.

Hur ska vi tillsammans få dessa lata människor att skärpa till sig? Det är kanske dags att införa ett annat pantsystem?
Så skäms och skärp er!

Lämna gärna en kommentar.

// Jensan

 

kundvagn2-300x224Winkelwagen

2 reaktion på “Kundvagnar”

  1. Många ”uppfinningsrika” människor har även kommit på hur bra kundvagnar är att använda som tvättvagnar till tvättstugorna, lövkorgar i trädgårdarna och till sopkärl som kan dumpas lite varstans.

  2. Jag måste bara komplettera: På en sträcka utav 1 km cyklade jag förbi ca femton kundvagnar varav sex stycken tillhörande Netto. Det var inte det värsta. Jag möter två mammor, varav den ena går med en barnvagn o har en nettokasse i handen och den andra kör en kundvagn (från Netto), inga varor syns till men däremot sitter o står där tre barn i den…. Jag tror inte att kvinnan kommer att gå tillbaka med den (nu tycker ni säkert att jag har förutfattade meningar men det står jag för). Nettos kundvagnsskjulet var även idag fortfarande helt tomt när jag passerade! Det är en nackdel för affärerna för de tappar kunder när det inte finns några kundvagnar.
    Vad tror du, går hon tillbaka med kundvagnen eller inte?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>