Skadegörelse på skola igen

busskur

Dyrt för oss skattebetalare!

Skulle ta tåget igår och då är rutorna krossade till kurerna (på båda perrongerna) där betalautomaten står, ingen ovanlig syn men tråkig. Ibland är även betalautomaterna vandaliserade.

Halv tre natten mot söndag var det blåljus överallt och poliser med hundar och ficklampor sprang runt o letade efter någon på svenshögsområdet (Arlöv). I morse stod väktarbilen på pass på skolgården (svenshögsskolan), halva skyddsstaketet ska vara sönderrivet o nersparkat. Så j-la onödigt! Vad gör dessa ungdomar ute klockan två-tre på natten när de borde vara hemma och sova? I fredagskväll tänkte jag att det har varit lugnt med skadegörelse på skolan sedan i somras men den tanken varade inte länge…

Det pratas så mycket om att det nu håller på att skapas fler aktiviteter till ungdomar på Vårbogården, bl.a en inspelningsstudio (i samma lokaler som närradion tvingades att flyttade ifrån, varför bygga något som redan finns?) Vi hade även fler aktiviteter på G för ungdomar men andra stal våra ideér med bl.a inspelningsmöjlighet i vår studio.

Jag har hört befogade klagomål på varför en av våra skolor inte har en egen matsal utan barnen går och äter på dagcentralen. Där kan man blanda barn och äldre och det ser inte kommunens politiker som något problem men det skulle tydligen inte funka att blanda ungdomar och vuxna, varför? Var är skillnaden? Många ungdomar behöver komma ut bland vuxna och lära sig respektera äldre, för det är många (nu menar jag inte alla) inte vet vad ordet respekt betyder.

Det kommer tyvärr att kvitta vad som görs för ungdomar för man når inte de som är ute och fördärvar eller begår andra brott. Det måste tas tag i tidigare ålder, när de kommit upp i tonåren är det försent. Det skulle vara intressant att höra från dem som slår itu fönsterrutor mm, varför de gör det? Synd att det alltid är så svårt att få tag på dem som gör det för annars skulle deras föräldrar få stå för kostnaden, förhoppningsvis så hade de slutat upp att förstöra. Jag har ringt polisen ett par gånger under sommaren men på långt håll går det inte att ge så bra signalement så tyvärr kommer de undan.

Jag tycker inte att det är samhällets problem att hålla koll på så att ungdomarna inte fördärvar för det är faktiskt föräldrarnas ansvar! Varför springer barn ända ner till 10 års ålder ute sent på kvällar och nätter? Var är föräldrarna? Det finns inga bra ursäkter som svar.

// Jensan