Det moderna samhället

Det moderna samhället slutar inte att förvåna

Idag hörde jag på radion att det är ”Alla krossade hjärtans dag” idag (12/11). Hallå hur många konstiga dagar/ Temadagar att fira ska det finnas?  Wienerbrödets dag (22/11), Kåldolmens dag (30/11), Armbandsklockans dag (4/12), Skumtomtens dag (21/12), Andningens dag (3/2), Semikolonets dag (6/2), Äggahalvans dag (8/2), Tandborstbytardagen (13/2), Geléhallonens dag (15/2) fler Temadagar hittar ni här

Till något helt annat. Efter att ha sett ”Jenny Strömstedt” på tv igår kan jag konstatera att man inte ska sluta att förvåna sig.

Den ”nya” familjen består av tre personer, kille, tjej och kille. Det låter konstigt men det måste vara praktiskt i vardagen när man ska hinner med så mycket på kort tid. Det ska lagas mat, hjälpa barnet/barnen med läxorna. Det kanske även ska tvättas och städas samt annat.

Men hur funkar det annars med kärlekslivet?  Det gäller att ingen är svartsjuk av sig. Hur blir det att skaffa barn? Helt plötsligt har barnet/barnen en mamma och två pappor, eller en pappa och två mammor. Det blir lite knepigt. Frågorna kan bli många.

Ett problem kan vara inträde på olika ställen eller en duobiljett på bussar och tåg i Skåne, där det ofta är ett paketpris för två vuxna och två eller tre barn…

De röstade säkert på Annie Lööf (C) som är för månggifte! Jaja alla får tycka som de vill men månggifte är aldrig en möjlighet för min egen del. Vad tycker du?

Tur att vi alla är olika och att vi nästan får tycka/rösta som vi vill.

// Jensan