Är det övervåld mot ett barn eller inte?

Övervåld eller inte?

Jag tycker inte att det är okej att bruka våld mot ett barn och vill därmed inte ta parti för någon. Men idag får ju inte ens en lärare ta tag i en elevs arm utan att bli anmäld. Helt klart ska inte ett barn bli utsatt för misshandel utav någon, varken av en vuxen eller jämnåriga.

Många av er har väl sett den privata filmen där en vakt håller fast en nioårig pojke som sprids på sociala medier och på nyheterna. Vad är det som säger att filmen inte är klippt och redigerad för att få det att se värre ut än vad det är? Den är kanske äkta men den visar bara en del utav händelsen.

Dunkar vakten verkligen huvudet i betonggolvet? Det är svårt att se men det ser ut som att pojken försöker att resa sig och därmed faller tillbaka och slår huvudet i golvet. Hur dunkar man ett huvud i golvet utan att ha ett fast grep? Att vakten täcker munnen med jackan är ju för att pojken bits, vakten ska ha blivit biten i handen. Hade pojken varit lugn och stilla så tror jag inte att det hade gått så långt. Varför var det ingen som gjorde något för att förhindra skador på pojken?

Men jag är nyfiken på vad som har hänt innan pojken hamnar på golvet med vakten som gränslar. Det finns alltid en anledning till ett beteende. Har pojken uppträtt våldsamt? Är det kommunikations-problem då pojken inte talar svenska? Tydligen så var de båda pojkarna efterlysta eftersom de hade rymt.

Mycket av pojkarnas beteende mot vakterna beror kanske på att i deras hemländer så blir de illa behandlade utav poliser och militärer och att de därför försökte fly i rädsla för vad som väntade dem. Hur hade du själv reagerat om du varit med om eller sett något liknande och dessutom varit i ett land där du inte förstod språket, jag hade troligtvis också försökt att fly.

Är det vi civila och journalister som ska göra bedömningen, är det inte bättre att låta polis utreda händelsen som efter förhör har mer bakgrundsfakta än det som framkommit i media?

Nu har det till och med gått så långt att det kommer att ske demonstration mot det uppmärksammade vaktingripandet…tur att vi har yttrandefrihet i vårt land, tänk på hur det gick i Frankrike. Mycket av vårt mångkulturella samhälle påverkar och leder till kulturkrockar och det är oroväckande vad folk kan ställa till med.

Många borde lära sig att vara självkritisk samt att sortera vad man ska sprida vidare. Förr såg vi bara det i tidningar och nyheter men idag sprids allt på internet…tänk efter hur det skulle kännas för dig om du var offer att behöva bli uppmärksammad av fler än de som ser på tv-nyheter och/eller läser tidningar. Ibland kan det göra större skada! Det kan vi ofta läsa om när det t.ex gäller falska efterlysningar eller efterlysningar på barn och kvinnor som har skyddad identitet. Skyddad identitet är ju till för att om t.ex en man har misshandlat sin fru inte ska kunna hitta henne!

För övrigt så måste jag tillägga att det är bra om det är rätt personer som är gripna för mordet på maffialedaren.

Alla som begår någon form utav brott ska såklart straffas oavsett ålder och etnicitet mm. Inget jamsande, för kan man begå ett brott måste man kunna ta ett straff också!

// Jensan