Hiss och trappor

 

The ”HELLWEEK”

Denna veckan har rent ut sagt varit jäklig, en riktig ”HELLWEEK” med klydd hit och dit.

Det värsta hände i onsdags när vi tvättade och jag fick gå upp och ner (ska tilläggas att vi bor på åttonde våningen)  i trapporna en utav hundrundorna p.g.a att hissen stod stilla. Min sambo hade turen att hissen funkade när han skulle ner i tvättstugan… Det var den årliga besiktningen utav hissen och jag hörde reparatörerna prata om att något lager behövde bytas.  Hissen fungerade bra resten av dagen fram tills reparatören kom i torsdags efter middagstid, de stängde av hissen av förklarliga skäl och vi fick ta trapporna upp och ner en utav hundrundorna. Vi tyckte att hissen var ovanligt tyst efter lagerbytet och kunde inte låta bli att undra hur länge det skulle vara. I fredags efter middagstid var det återigen dags för hissen att stå stilla men då p.g.a. att den hade fastnat mellan två våningar. Vi fick återigen ta trapporna ner. Skulle precis ringa hissjouren när det kom en reparatör. Vi gick vår hundrunda och kunde åka hiss upp. Vi lämnade hundarna och gav oss iväg för att handla lite. När vi kom tillbaka så stod hissen återigen mellan två våningar och jag ringde hissjouren. Två timmar senare var det återigen dags för en hundrunda, vi tog trapporna ner och jag ringde hissjouren igen. Efter att ha pratat en stund så säger killen att de inte kommer ut under jourtid om det inte sitter någon i hissen enligt avtal med bostadsbolaget, det kommer en reparatör tidigast på måndag, suck… Det funkade inte ens att skylla på att vi bor på åttonde våningen och har hundar som inte bör gå så mycket i trappor p.g.a att deras höfter tar stryk. Inget mer att göra än att ta några fler rundor i trapporna. På lördageftermiddag trodde jag inte mina öron när jag hörde hissreparatören, de hade nog blivit nerringda. Vi kunde åka upp en gång med hundarna. Det tog ca två timmar så stod hissen återigen mellan två våningar och återigen var hissreparatören här men jag var tvungen att ge mig iväg så det fick bli trapporna ner. Efter två  timmar kom jag hem och klev in i hissen men den stannade mellan sjunde och åttonde våningen och jag tänkte bara ”jaha, här sitter jag fast men då borde de komma och släppa ut mig…” men jag tryckte på sjuan och då fortsatte hissen den lilla biten det var kvar till åttan och jag kunde komma ut. Eftersom jag hade tryckt på sjuan så åkte hissen ner men fastnade mittemellan. Jag tänkte passa på att ta hissen ner med hundarna medans den fungerade men det fick bli trapporna både ner och upp. Ringde igen och efter ett tag kom reparatören igen och hissen fungerade fram tills i dag söndag förmiddag. Vi mötte reparatören i trappan och vi pratade lite, han sa att han inte visste vad som är fel på hissen…konstigt nog så har den fungerat efter senaste gången men vi får väl se hur länge den glädjen varar.

Kan ju säga att både vi och hundarna är helt slut efter denna helgen. Jag har inget emot av att ta trapporna men inte med hundarna samt att om jag behöver motionera så vill jag bestämma det själv.

Varje gång som hissen inte fungerar så vill vi flytta men det är inte så enkelt, helst vill jag ha en marklägenhet men de är svåra att få tag på. Annars är det en härlig utsikt mot Danmark och på nyår.

Veckan fick ett bra slut för jag var faktiskt och blev fotograferad, bilderna finns i menyn ”Foto”. Blev riktigt nöjd över resultatet, det hade jag inte förväntat mig eftersom jag ogillar att fotograferas.

Hoppas att kommande vecka blir bättre!

 // Jensan