Eu-migranter

 Tiggare

Äntligen så har Kalla fakta grävt lite om eu-migranterna

Nu vaknar kanske fler och med det tänker efter mer än en gång, innan ni lägger några slantar i muggen. Ju mer pengar de får desto bättre marknad är det för tiggarna, köp hellre Faktum (hemlösas tidning).

Detta är har pågått under en längre tid nu och det blir inte bättre, tvärtom. Fler kommer hit från Rumänien för att tigga på våra gator för att kunna försörja sin familj. Om de inte skickar hem pengarna så är det en ”boss” som tar deras dagliga slantar. Det kan bli mycket pengar av det på en dag, speciellt om de utnyttjar sitt eventuella handikapp ( kolla in dem noga så ser även du att de har någon skada) annars är det en vanlig syn att de har ett foto på sina barn.

Ärligt talat och handen på hjärtat. Är du så godtrogen och tror på alla historier? Vill vi ha alla dessa husvagns-/tältläger i vårt land, på senare tiden så ser det väldigt fattigt ut runt om på sina håll i landet. Det är riktigt hemskt att se, nerskräpat och smutsigt. Det är inte humant för någon att bo så för någon i vårt land år 2015.

Vi har många bostadslösa men hur ofta ser du dem samlade i läger? Det set vi inte, nä  just det. De skäms och drar sig undan, de är fler än vi tror men de syns inte. Det är väl i så fall lika synd om dem och det borde väl vara de som har större behov av att tigga pengar för att kunna överleva.

Varför är det helt plötsligt så viktigt att få alla nyanlända i arbete när det är hög arbetslöshet redan, snacka om att prioritera fel. Varför har inte alla samma mänskliga värde längre?

Det som även kom upp i tv-programmet Kalla fakta var att cyklar säljs och transporteras med bussen tillbaka till Rumänien. Så om din cykel blivit stulen och den inte kommer till rätta så är den säkerligen på väg ur landet. Det är skrämmande att ingen kan sätta stopp för det. Sen all sprit som busschauffören säljer…

Redan i januari skrev jag om detta med eu-migranter, se nedan.

Sen en annan sak. Eu-migranterna, hur länge ska Sverige låta det ok att åka hit o sitta överallt och tigga? Tiggeri löser inte fattigdom på sikt! Varför ska svenska pengar lämna vårt land, är det inte bättre att pengarna stannar i landet och går till butiker mm? Frågan är hur landets ekonomi kommer att se ut om 20 år om detta får fortlöpa? Det kommer att skapa högre arbetslöshet då företag väljer att flytta sina verksamheter till utlandet och det kommer att skapa fattigdom även här.

Här finns många nattöppna caféer så att inte bara hemlösa utan nu även eu-migranter kan få komma in och värma sig. Varför visar de inte sin uppskattning utan senast i går kväll i Malmö var det trubbel. I lokalen får man inte sova pga brandsäkerheten men polis fick komma dit och prata med dem men så fort polisen lämnade platsen gick de in och la sig igen. Vad var det de inte förstod, varför denna otacksamhet när ideela krafter vill vara snälla?

Det är väl inte meningen att vi ska acceptera läget.

Nu har Norge planer på att gå ur Nordiska passunionen för att ha koll på sina gränser. Varför kan du/ni räkna ut själv…

Så än en gång tänk efter en gång extra vem du skänker pengar till. Det är faktiskt mycket bättre att skänka till välgörenhets-organisationer som hjälper folk på plats i hemlandet. Även om en hel del pengar går till chefer och administration så är de i alla fall inte kriminella och sysslar med människohandel.

Tack för att du tog dig tid att läsa om mina åsikter!

// Jensan